esmaspäev, 14. märts 2011

Talveseiklus II ametlik pressiteade ja tulemused

jätkates eelmise aasta heas vaimus, ka siin selline kena pressiteade :)

8 tundi seiklemist kevade-eelse Vooremäe järvede ja voorte vahel, seltsiks toredad kaaslased.

Juba teistkordselt toimunud seiklusspordivõistlus Talveseiklus tõi laupäeval, 12.märtsil 2011, Tartumaale Lähte suusamaja juurde 12 tublit ja tugevat meest ning ühe vapra naisterahva, eesmärgiga seigelda Tartu- ja Jõgevamaal orienteerumisega seotud rattasõidus, suusatamises ning jooksmises. 8 tundi kestnud vastupidavusspordialade harrastamise võitis kaheliikmeliste võistkondade arvestuses võistkond Maret&Sixten, koosseisus Maret ja Sixten. Tähelepanuväärne on, et Sixten kuulub võitjavõistkonda juba teist aastat järjest! Samas arvestuses saavutas teise kohta võistkond Twister (koosseisus Tiit ja Sven) ning kolmanda Ekstreem Twister Adventure (Leivo ja Erki). Kolmeliikmeliste võistkondade arvestuses võitis Medisoft&seiklusporr, koosseisus Kaido, Aigar ja Aivar.

Seiklussport on spordiala, kus võistkonnad harrastavad erinevaid vastupidavus- ja osavusspordialasid ning orienteerumise kaasabil läbivad ettenähtud rada. Talveseiklus II jooksul said võistlejad viie etapi jooksul kokku paarsada meetrit kelgutada, 14km suusatada, 8km joosta või kõndida ja 65km rattaga sõita. Ilm soosis võistlejaid - stardiaegne lumesadu ja tugev tuul asendus paari tunni pärast tuulevaikuse ning sirava, kevadet lubava päikesega.

Võistlus algas Lähte karjääri servalt kelgutamisega, seejärel suunati võistlejad Lähte ja Vedu suusaradadele. Järgnenud rattaetapil väisasid võistlejad Saadjärve kaldal asuva motoklubi MC39 hokiväljakut, Soitsjärve otsas asuvat 84m kõrgust Linnamäge ja Raigastvere järve vaatetorni. Elistvere loomapargis oli lisaülesandeks 20minutilise jalutuskäigu ajal panna kirja nelja looma kohta mingi uus fakt, mida teada saadi. Meie võistlejate auks oli karugi ärganud talveunest ning ringi liikusid kõik 8 Elistvere pargi ilvest.

Rattaetapp jätkus Vudila torni ja Maarja-Magdaleena kirikuga. Seejärel pidid võistlejad tegema strateegiliselt õige valiku liikumisviiside ja -suundade osas ning kas koos ratastega või ilma nendeta leidma kahest punktist sinna jäetud kohukesed ja kommid ning paberid tõendusmaterjaliks kaasa tooma. Ratastega Vedu karjääris jõudes ootas võistlejaid ees jalgsietapp suurepärasel Kukemetsa maastikul. Viimaseks lisaülendeks Aili juures tuli võistkondadel laduda puupakkudest omale tornid ja nende otsas luuletus lugeda ning metsatukast võimalikult palju puude külge kinnitatud tähti leida. Iga tähtedest moodustatud sõna võttis võistkonna koguajast minuti vähemaks. Selle viimase lisaülesandega rebisidki Maret&Sixten end liidriks, kasutades õigustatult ja ausalt ära neile peakorralda poolt mõtlematult antud luba kasutada normaalseteks sõnadeks ka käändelõppudega sõnu.

Finišis pakuti võistlejatele hernesuppi ja kuuma sauna ning jagati kõigile osalejatele ning abilistele ettevõtmise toetaja Eesti Pagari Puuviljaleiba ja Tosta! röstsaia. Võitjavõistkonnad lahkusid Eesti Pagari suuremate maiustustega.

Korraldajad tänavad Talveseiklus II toetanud Eesti Pagarit ja eriti Hillarit, soodsas meeleolus olnud ilmataati, kõiki võistlejaid ning aktiivselt kaasa elanud pealtvaatajaid ja loodavad veelgi rohkearvulisemat osalejaskonda juba järgmisel aastal!

Lisainfo: Elo Saue, tel 5107705, elosaue@gmail.com

Detailsed tulemused:





Fotod ettevalmistusest, võistlusest ning kokkuvõtmisest:
https://picasaweb.google.com/108223533845113312712/Talveseiklus2011#
http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=44869&id=100000328056563

Võistlejate kommentaarid:
Tiit http://tiitt.blogspot.com/2011/03/talveseiklus-ii.html

Kommentaare ei ole: